main logo
13312

Șapte persoane, amendate pentru pescuit ilegal. Îndemnul autorităților

În cadrul unei razii pe lacul de acumulare Costești-Stânca, situat pe râul Prut, inspectorii de mediu din Râșcani au identificat și documentat șapte cazuri de braconaj și au fost ridicate cinci plase din monofilament, unelte interzise pentru pescuit, cu o lungime totală de 350 de metri, utilizate pentru capturarea ilegală a peștilor.

Șapte persoane, amendate pentru pescuit ilegal. Îndemnul autoritățilorImagine simbol

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, plasele au fost găsite fără utilizatori, demonstrând faptul că acestea erau abandonate și, probabil, utilizate pentru braconaj, transmite Știri.md.

În acest sens, Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază importanța respectării reglementărilor de pescuit și a protejării ecosistemelor acvatice.

„Acțiunile de control sunt esențiale pentru prevenirea activităților ilegale și pentru asigurarea unui mediu sănătos pentru fauna piscicolă”, se arată în mesajul IPM.

Astfel, cetățenii sunt încurajați să colaboreze și să raporteze orice activitate suspectă care ar putea compromite integritatea mediului înconjurător.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării