Șapte metode cum să alegi un pepene roșu copt și dulce
Descoperă cum alegi un pepene roșu care este copt și dulce. Dacă te-ai săturat să dai greș, atunci încearcă aceste metode cu care garantat nu dai greș atunci când vrei să cumperi un pepene.

Pepenele este unul dintre cele mai apreciate și consumate fructe în timpul verii, fiindcă este dulce și răcoritor. Având puține calorii și un conținut ridicat de apă, acesta este perfect pentru a te hidrata și pentru a te putea bucura de o gustare delicioasă și răcoritoare. Totuși, cu siguranță ți s-a întâmplat să cumperi și pepeni mai puțin gustoși, transmite Știri.md cu referire la a1.ro.
Descoperă în rândurile de mai jos cum alegi un pepene copt și dulce și ce metode trebuie să aplici pentru un succes garantat.
Cum alegi un pepene roșu copt și dulce. 5 metode ca să cumperi mereu un pepene bun la gust
Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată să cumperi un pepene, crezând că e bun la gust, dar să fii extrem de dezamăgit atunci când ai gustat și ai descoperit că fie nu e dulce, fie e prea crud sau prea copt.
Tocmai de aceea e important să descoperi ce trucuri și metode există ca să alegi un pepene roși copt și dulce.
Prima metodă de-a alege pepenele dulce și copt este să te ghidezi după formă. Cei cu formă perfect rotundă sunt dulci, în timp ce pepenii lunguieți sunt mai degrabă apoși.
A doua metodă ca să alegi pepenele copt și dulce este să te ghidezi după pata de la baza acestuia. Cu cât aceasta este mai portocalie, cu atât fructul este mai copt și mai dulce. Dacă pata este gălbuie sau chiar albă, atunci pepenele nu e copt și nici gustul nu este unul intens.
A treia metodă ca să alegi pepene dulce este să te uiți atent la codiță. Dacă aceasta e verde, atunci pepenele e proaspăt cules, dacă e uscată, atunci e posibil ca fructul să fie „trecut”, deci să nu mai aibă un gust atât de bun.
O altă metodă care nu dă greș atunci când vine vorba despre alegerea unui pepene dulce și copt este aspectul cojii. Dacă o coajă e deschisă la culoare, atunci poate fructul nu e îndeajuns de bine copt. Dacă avem o culoare închisă, atunci pepenele este copt. Coaja nu trebuie să fie prea uscată sau ofilită, căci înseamnă că pepenele a fost cules de mult timp, deci nu mai e atât de proaspăt.
A cincea metodă ca să alegi pepenele este să te uiți la „pânzele” de pe coajă, ce au aspect ușor lemnos. Cu cât sunt mai mari, atunci cu atât mai tare cresc șansele ca pepenele să fie dulce și copt.
A șasea metodă ca să alegi un pepene bun la gust este să te uiți la mărime. Caută să cumperi mereu un pepene de mărime medie, dar care să fie cât mai greu cu putință. Acesta este un semn că gustul va fi unul bun și dulce.
A șaptea și cea mai cunoscută metodă este cea a „bătutului” în pepene. În funcție de sunetul scos, mulți aleg să cumpere sau nu un anumit pepene. Se spune că dacă auzi un sunet înfundat atunci fructul e prea crud, iar un sunet „gol”, ca de ecou, arată că fructul e copt.