main logo
11590

Șapte copii din Anenii Noi au nevoie de ajutorul oamenilor buni

Zece suflete - șapte copii, părinții lor și bunicul nevăzător, se împing unul pe altul, pentru a ieși din groapa sărăciei.

Șapte copii din Anenii Noi au nevoie de ajutorul oamenilor buni

Toți zece stau în frig, într-o casă cu tavanul rupt, iar pereții sunt plini de mucegai. 

Capul familiei muncește cu ziua, iar banii câștigați abia de ajung pentru mâncare, transmite Știri.md cu referire la Jurnaltv.md.

Este povestea tristă a unei familii din satul Ochiul Roș, raionul Anenii Noi.

Doar două camere sunt încălzite, foarte puțin, și copiii sunt nevoiți să stea îmbrăcați ca iarna, mai ales cel mic, de aproape două luni.

Din cauza pereților umezi, iarna e un adevărat coșmar pentru toți. Stăpânul casei a reușit să cumpere niște cărămidă pentru o nouă plită, care să încălzească toate camerele, însă pentru lucrări bani nu are...

Acoperișul a fost astupat cu cârpe, însă tavanul se surpă. Cel mai des se întâmplă în una dintre camerele în care dorm copiii și bunicul lor. Bătrânul stă acasă. Este nevăzător.

Bugetul lunar al familiei Curuci este de aproximativ cinci mii de lei, inclusiv indemnizația socială pentru unul dintre copii, care are grad de invaliditate.

De la începutul anului, familia nu a primit niciun bănuţ, din cauza birocrației în contextul accesării actelor, spune Olesea Curuci.

Alexandr și Ivan merg la școală în satul Ciobanovca, iar pentru că au doar o masă pentru a-și face temele...

Copiii sunt harnici nu doar la făcutul temelor, dar și la treburile casnice.

Mai greu le este însă fraților mai mari, surorii de 17 ani și fratelui, de 16 ani, care acum câștigă bani în rând cu tatăl lor, în sat, pe deal. Nu și-au continuat studiile pentru că familia nu-și poate permite să plătească drumul spre liceul din raion, dar și cazarea.

Chiar dacă duc lipsă de multe lucruri, copiii nu se plâng.

Oamenii care vor să-i ajute pe cei şapte copii, o pot suna pe mama lor, Olesea Curuci, la 079 583 430. 

Totodată, doritorii pot să contacteze la numărul de telefon 022 859 000 sau să scrie la adresa de email contact@jurnaltv.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării