main logo
921

Săptămâna bucătăriei italiene în Republica Moldova

În perioada 19 – 25 noiembrie, în Republica Moldova se va desfășura cea de-a treia ediție a Săptămânii Bucătăriei Italiene.

Săptămâna bucătăriei italiene în Republica Moldova

Evenimentul este organizat de către Ambasada Italiei la Chișinău, în colaborare cu mai mulți parteneri, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-un comunicat de presă al Ambasadei, se spune că obiectivele ediției din acest an vor fi promovarea dietei mediteraneene și a ingredientelor sale, valorificarea tradițiilor enogastronomice ale regiunilor și teritoriilor italiene. 

Urmează să fie desfășurate activități de instruire pentru promovarea unei relații de lungă durată între studenții facultăților alimentare și bucătarii italieni și locali.

Marți, 20 noiembrie, Săptămâna Bucătăriei Italiene va fi marcată împreună cu un grup muzical. Brio Sonores vor fi pentru prima dată prezenți într-un concert solo. 

Concertul are drept scop colectarea fondurilor în susținerea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului din Chișinău, bani care vot fi utilizați pentru crearea unui centru comunitar de zi pentru copii și tineri.

La 21 noiembrie, copiii din instituțiile de plasament din Chișinău vor putea gusta din pizza preparată de campionul mondial al pizzei, Gianni Di Lella, oaspetele companiei Casa Rinaldi, iar magicianul Garry Cozma le va oferi un moment de divertisment.

La 23 noiembrie, delegația din România a Federației Italiene a Bucătarilor va ține un seminar și un workshop cu tema: „Dieta mediteraneeană”, care va avea loc la Universitatea Tehnică din Moldova. Federația Bucătarilor, împreună cu un grup de antreprenori din Sicilia, vor organiza la Reședința Ambasadoarei Italiei, în colaborare cu International Women’s Club, un Show Cooking cu degustare de produse siciliene.

De luni, Centrul Comercial MallDova va găzdui o expoziție tematică cu reproduceri ale tablourilor din muzeele italiene. Iar la 24 noiembrie, tot la MallDova, în prezența chef-ului Gianni Di Lella, va avea loc un concurs de preparare și degustare a pizzei, unde concurenți vor fi diplomați, artiști și copii.

Pe parcursul întregii săptămâni, restaurantele italiene vor oferi meniuri speciale, inclusiv Paste cu Pesto – o specialitate genoveză, în cadrul inițiativei Pasta Pesto Day (www.pastapestoday.it), care va permite donarea unei părți din venit Primăriei din Genova, pentru susținerea victimelor căderii podului Morandi din 14 august.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării