main logo
524

Șantiere săpate de 8 ani în preajma blocurilor. Ce spun locatarii

Două șantiere imense, pornite acum opt ani în sectorul Buiucani, și pe care urma să apară două clădiri, le dau bătăi de cap locuitorii din preajmă.

Șantiere săpate de 8 ani în preajma blocurilor. Ce spun locatariiȘantiere săpate de 8 ani în preajma blocurilor. Ce spun locatarii

Oamenii se plâng că gardurile s-a dărâmat, iar astfel copiii pot trece liber dincolo de el. Deși e periculos, unii chiar și-au improvizat un teren de fotbal. Oamenii l-au așteptat la discuții și pe primarul general interimar, care însă nu a mai venit. Vicepretorul sectorului a declarat pentru TV8 ca lucrările de construcție, ce urmau să fie executate de doi agenți economici, s-au oprit din cauza unor litigii, transmite Știri.md.

Adresa șantierelor este Alba Iulia 89. La unul a fost săpată doar groapa, iar pe celălalt a fost turnat fundamentul. Din spusele celor care locuiesc în preajmă, lucrările ar fi fost pornite acum 8 ani, însă au fost înghețate în scurt timp. De atunci, aceste spatii s-au transformat în rampe pentru gunoi, iar copiii deseori se joaca pe aici. Cu anii, șantierele au rămas nesecurizate.

„Groapa este săpată de 8 ani sigur, din luna noiembrie, din noapte au început a săpa groapa. Noi atunci ne-am revoltat și cu asta am rămas. Eu din ceea ce văd peste geam, în toată ziua sunt copii care se joacă în groapă. Fotbal și alte jocuri, când este zăpadă, este săniușul acolo”, Oxana Iurii, locatar.

Un șantier se află chiar alături de un teren de joacă pentru copii, iar părinții se tem pentru siguranța copiilor.

Desigur că mi-e frică, noi îi luăm de la terenul cela îi aducem în ogradă, ei iarăși nu au unde se juca, nu au unde bate o minge, când bat o minge, aceasta se duce pe teren. Ei sunt nevoiți să se joace acolo pentru că nu au în altă parte unde să se joace”, Vadim Ursu, locatar.

Oamenii mai spun că pe un teren ar fi urmat să fie ridicată o grădiniță privată. Pe al doilea – cel mai probabil- un bloc locativ. De la vicepretorul sectorului Buiucani, am aflat că firmele care urmau să efectueze lucrările de construcții ar fi implicate în litigii.

„Șantierele între societățile ce țin de agenția municipală de ipotecă, timp de aproape 7-8 ani, sunt în litigiu atât cu autoritățile locale, dar și cu locatarii din preajmă. Astăzi antreprenorul a promis că în decurs de 2-3 zile să întreprindă acțiuni pentru a remedia situația și a securiza șantierul”, Vadim Brânzaniuc, vicepretor sectorul Buiucani.

Am telefonat și noi la agenția municipală de ipotecă, însă cei câțiva angajați cu care am discutat ne-au spus că doar directorul poate oferi comentarii, însă acesta nu s-ar fi aflat pe loc. În cel de-al doilea caz, firma, denumirea căreia nu am reușit să o aflăm, ar fi dat faliment. Oamenii ne-au mai declarat că au scris zeci de scrisori autorităților, inclusiv organelor de anchetă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării