main logo
541

Sângerei poate pierde o finanțare de un milion de euro: Ce spune Guvernul

Guvernul a transmis către avizare autorităților din subordine inițiativa legislativă ce permite reabilitarea unui drum care face legătura între raioanele Sângerei și Ungheni.

Sângerei poate pierde o finanțare de un milion euro: Ce spune GuvernulFoto: publika.md

Ulterior, Executivul se va expune privind expropierea unor terenuri agricole de-a lungul tronsonului care urmează să fie reparat, printr-un proiect finanțat de România, transmite Știri.md.

Aceasta este reacția oferită de Guvern la o solicitare a Publika TV, după ce, săptămâna trecută, președintele raionului Sângerei, Grigore Corcodel, a anunțat că raionul riscă să piardă o finanțare de peste un milion de euro, oferită de Județul Iași, pentru reabilitarea a 4,3 kilometri de drum.

Lucrările s-au blocat înainte să înceapă, din cauza unor probleme birocratice. Drumul ar urma să treacă şi pe terenuri agricole, aflate în proprietatea a șapte persoane. 

Potrivit președintelui raionului Sângerei, au apărut probleme în cazul a trei proprietari decedați, pentru că moștenitorii nu au intrat în posesia terenurilor. Din această cauză, pentru a trece pământul în proprietatea statului, este nevoie de o lege specială, iar Guvernul încă nu şi-a dat acordul şi termenul acordat de partea română expiră în câteva luni.

Reabilitarea tronsonului Bobletici - Drujba este finanțată de UE cu 4,5 milioane de euro şi face parte dintr-un proiect transfrontalier de modernizare a infrastructurii locale din județul Iași și raionul Sângerei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării