main logo
2788

Sandu: PAS retrage sesizarea privind polița obligatorie pentru diasporă

Maia Sandu anunță că PAS își va retrage sesizarea depusă la Curtea de Apel Chișinău.

Sandu: PAS retrage sesizarea privind polița obligatorie pentru diasporăFoto: știri.md

Aceasta după ce autoritățile și-au anulat decizia ilegală de a interzice revenirea acasă a celor care nu au poliță de asigurare medicală, transmite Știri.md

Totuși ea spune că va insista în continuare ca drepturile tuturor cetățenilor noștri să fie protejate.

"Autoritățile au datoria să asigure implementarea cu bună credință a procedurilor de repatriere aprobate recent, să autorizeze zboruri suficiente pentru ca toți cei care nu pot rămâne în țara de reședință să poată ajunge acasă și să asigure monitorizarea respectării carantinei de către persoanele revenite în Republica Moldova", spune Maia Sandu. 

Liderul PAS, mai susține că orice om are dreptul să revină acasă, indiferent de starea de sănătate, situația financiară sau vârstă. 

"Astăzi, mai mult decât oricând, Moldova trebuie să fie o casă sigură pentru toți cetățenii săi, în condițiile unei crize majore care ne afectează pe toți. Nimeni nu trebuie neglijat sau uitat, iar cei mai vulnerabili au nevoie acum de grija și empatia noastră, a tuturor", a menționat Sandu. 

Menționăm că autoritățile și-au anulat decizia ilegală prin care conaționalii noștri din diasporă erau obligați să achite prima de asigurare medicală pentru a putea reveni acasă. Conform deciziei adoptate, în loc de achitarea prețului primei de asigurare medicală înainte de cumpărarea biletului de avion, conaționalii noștri vor trebui să semneze o declarație pe propria răspundere prin care se angajează să achite prețul poliței de asigurare medicală după ce ajung în Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării