main logo
901

Sandu: Oamenii trebui să decidă cine îi va reprezenta în Parlament

Preşedintele Maia Sandu speră că va exista o majoritate în următorul Parlament care va sprijini agenda anticorupţie.

Sandu: Oamenii trebui să decidă cine îi va reprezenta în ParlamentFoto: știri.md

Potrivit Infotag, ea a spus acest lucru ieri, răspunzând la întrebările în timpul deschiderii sesiunii APCE, transmite Știri.md.

"Sarcina noastră este de a oferi cetăţenilor posibilitatea de a alege un nou Parlament. Dacă urmărim sondajele, mai mult de 70% dintre cetăţenii moldoveni doresc alegeri anticipate. Partidele politice au vorbit despre necesitatea alegerilor anticipate. Întrebarea nu este dacă sunt necesare alegeri anticipate, oamenii ar trebui să decidă cine îi va reprezenta în Parlament", a spus Sandu.

Referitor la relaţiile cu Rusia, preşedinta a subliniat că aici are o agendă foarte serioasă, care implică soluţionarea unor probleme precum comerţul, Transnistria, prezenţa armatei ruse şi a muniţiilor pe teritoriul Republicii Moldova.

"Aceasta nu este o simplă agendă. Suntem îngrijoraţi de situaţia din regiune. Am dori să ne putem concentra asupra reformelor interne. Şi am dori să ne concentrăm asupra acestui lucru, având în vedere o situaţie favorabilă din regiune", a spus preşedintele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării