main logo
18204

Sandu: Moldovenii se vor putea angaja la munci sezoniere în Germania

Începând cu anul 2022, cetăţenii Republicii Moldova se vor putea angaja la munci sezonieri în Germania în mod legal, cu protecţia socială de rigoare.

Sandu: Moldovenii se vor putea angaja la munci sezoniere în Germania

Anunțul a fost făcut de către preşedinta Maia Sandu, după întrevederea cu omologul ei german, Frank-Walter Steinmeier, transmite Știri.md.

„Vreau să menționez Acordul privind angajarea cetățenilor Republicii Moldova la munci sezoniere în agricultură în Germania, semnat recent cu noul Guvern de la Chișinău. Începând cu anul 2022, cetățenii noștri se vor putea angaja la asemenea munci în Germania în mod legal, cu protecția socială de rigoare”, a menționat Maia Sandu.

„Recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere este un alt subiect important pentru cetățenii Republicii Moldova. Negocierile pentru semnarea unui Acord privind permisele vor demara în luna octombrie a acestui an.

Apreciem în acest sens deschiderea autorităților germane de a renunța la susținerea examenului teoretic pentru conversiunea permisului moldovenesc pe unul german”, a mai adăugat Maia Sandu.

Maia Sandu a amintit și mulțumit faptul că de la începutul crizei sanitare, Germania a donat țării noastre echipamente de protecție și utilaje medicale și ne-a ajutat să accesăm rapid vaccinuri. Donațiile medicale și sanitare germane se ridică la mai bine de 11 milioane de euro.

Știri.md amintește că preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier a sosit astăzi la Chişinău, într-o vizită de lucru. Oficialul a fost întâmpinat cu onoruri militare la Preşedinţie. Ulterior, preşedintele Germaniei a avut întrevederi cu Maia Sandu şi cu membrii delegaţiilor.

Programul de astăzi al celor doi şefi de stat include pentru ora 16:00 inaugurarea Forumului de afaceri moldo-german, care va avea loc la Palatul Republicii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării