main logo
1395

Sandu, despre împrumutul BEI: Ne dorim o țară verde acoperită de păduri

După ce Banca Europeană pentru Investiții a aprobat acordarea unui împrumut de 200 milioane de euro pentru extinderea și reabilitarea pădurilor din R. Moldova, președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj în care mulțumește BEI pentru că s-a alăturat eforturilor autorităților de la Chișinău.

Sandu, despre împrumutul BEI: Ne dorim o țară verde acoperită de păduriImagine simbol

Într-o postare pe rețelele sociale, șefa statului a scris că reabilitarea și plantarea a 145.000 de hectare de păduri va aduce beneficii cetățenilor R. Moldova, transmite Știri.md.

„Ne dorim o țară verde, acoperită de mai multe păduri, ca să avem aer curat, un sol mai fertil, apă mai multă în râuri și lacuri și oameni sănătoși. Acum câțiva ani am pornit la drum cu un proiect ambițios – reabilitarea și plantarea a 145.000 de hectare de păduri, un proiect care va aduce beneficii nu doar pentru noi, ci și pentru generațiile următoare”, a scris Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că împrumutl acordat de BEI va sprijini reabilitarea a peste 63.000 de hectare de terenuri și păduri degradate, în perioada 2024 - 2028.

„Azi, Banca Europeană pentru Investiții s-a alăturat eforturilor noastre printr-o investiție de 200 de milioane de euro. Această finanțare va sprijini reabilitarea a peste 63 de mii de hectare de terenuri și păduri degradate, în perioada 2024 - 2028. De asemenea, vom investi în infrastructură silvică și echipamente ca să gestionăm  pădurile noastre la standarde europene și vom crea noi locuri de muncă în domeniul silviculturii. Este un pas înainte spre un viitor mai verde și mai sigur pentru Republica Moldova”, a cochis Maia Sandu.

De menționat că în cadrul Platformei de Parteneriat pentru Moldova, Ministerul Mediului, Ministerul Finanțelor și Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului, pe de o parte, și Banca Europeană de Investiții, pe de altă parte, au semnat un împrumut de 200 milioane de euro pentru extinderea și reabilitarea pădurilor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării