main logo
2990

Sandu, despre exploziile din Râbnița: Instituțiile colectează informații

Președintele Maia Sandu declară că autoritățile colectează informații despre noile incidente din stânga Nistrului care au avut loc noaptea trecută.

Sandu, despre exploziile din Râbnița: Instituțiile colectează informațiiFoto: Radio Chișinău

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda, aflat astăzi în vizită oficială la Chișinău, transmite Știri.md.

"Din informațiile pe care le deținem, noaptea trecută au mai avut loc explozii în regiunea transnistreană și anume în zona fostului aerodrom militar din satul Vărăncău, raionul Râbnița. 

Exploziile au avut loc între 22:00-22:50. Nu sunt victime umane înregistrate. Am înțeles că acestea (n.r. obiectele explozibile) au fost aruncate de pe o dronă și au vizat pista nefuncțională a unui aerodrom. Instituțiile noastre competente încă colectează informații și când vom avea mai multe detalii vom reveni.

Vreau să reiterez faptul că autoritățile Republicii Moldova monitorizează foarte strâns situația. Noi facem tot ce se poate face pentru ca să menținem siguranța și să nu admitem destabilizări pe teritoriul țării noastre", a declarat Maia Sandu.

Citește și: Noi atacuri în Transnistria: Patru explozii într-un sat din Râbnița

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării