main logo
1526

Sandu, despre aderarea la UE: Moldova și Ucraina nu sunt în competiție

„Ucraina luptă pentru libertatea lumii libere și merită să aibă puncte în plus pentru sacrificiul pe care-l face”. Este declarația președintei Maia Sandu cu referire la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Sandu, despre aderarea la UE: Moldova și Ucraina nu sunt în competițieFoto: agora.md

Șefa statului a spus că R. Moldova are propria cale în acest sens și nu există o competiție între cele două state pe această dimensiune. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Punctul pe AZi”, la TVR Moldova, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Șefa statului a menționat că deși Moldova a folosit această oportunitate, țara nu intenționează să omită etapele obligatorii pe calea aderării. Totuși, situația ar fi diferită în cazul Ucrainei.

„Ucraina este într-o situație deosebită și, la nivel politic, decizia pe Ucraina, poate fi luată altfel decât pe celelalte țări. Ucraina luptă azi nu doar pentru libertatea sa, dar luptă pentru libertatea lumii libere și merită să aibă puncte în plus pentru sacrificiul pe care-l face. Și pentru Ucraina va fi mai bine dacă Moldova va fi în UE, și pentru Moldova va fi bine dacă Ucraina va fi în UE. Nu văd aici o competiție”, a punct Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării