main logo
3563

Sandu a vizitat un sat de lângă cătunul în care au plâns pentru Dodon

Campania electorală pentru alegerile din 1 noiembrie e în plină desfășurare.

Sandu a vizitat un sat de lângă cătunul în care au plâns pentru DodonFoto: stirideacasa.md

Vineri, 18 septembrie, candidata PAS, Maia Sandu, a mers în vizită în comuna Bălășești, care se află la câțiva kilometri de Romanovca, satul în care Igor Dodon spune că localnicii au plâns când l-au văzut, transmite Știri.md

La întâlnire cu ea au fost prezente circa 150 de persoane din localitățile Bălășești, Sloveanca și Pepeni precum și primarii din Pepeni și Cotiujenii Mici. Ajunse în localitate, Maia Sandu, însoțită de deputata PAS, Doina Gherman, au fost întâmpinate de primarul comunei Bălășești, Elena Neaga, și ea membră PAS.

În cadrul întâlnirii Maia Sandu și-a prezentat programul electoral și viziunile politice chemând cetățenii să-i susțină candidatura la funcția de Președinte al țării.

Printre prioritățile enumerate de Sandu în fața locuitorilor se numără reformarea sistemului juridic prin eliminarea corupției în rândul judecătorilor și asigurarea oamenilor cu servicii judiciare de calitate. 

De asemenea, ea a promis că odată ajunsă în fruntea Președinției, pensionarii vor fi asigurații cu pensii decente. 

”Majorarea pensiilor  va constitui un obiectiv  național în calitate de Președinte, astfel ca niciun pensionar să nu aibă mai puțin de 2.000 de lei, adică nici o pensie sub pragul minim al sărăciei”, a declarat Sandu. 

Președinta PAS a mai declarat că va crea un fond național pentru oamenii în vârstă, care au nevoie de îngrijire și ajutor. Acesta presupune acordarea ajutorului de ordin medical, social și juridic persoanelor în vârstă care nu se pot îngriji singuri sau nu au membri ai familiei alături.

Știri.md amintește că în cadrul emisiunii "Președintele Răspunde", Igor Dodon a declarat că: "Am mers într-o localitate care intră în comuna Pepeni, Romanovca se numește, acolo-s câteva case…oamenii ceia tocmai plângeau când au văzut președintele viu, nu la televizor.

Oamenii foarte mult s-au bucurat, chiar important  să vadă președintele în față, să fie președintele alături de ei” a spus Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării