main logo
1142

Sancțiuni mai mari pentru producerea ilegală a uniformelor de serviciu

Confecționarea și comercializarea uniformelor de serviciu ale instituțiilor de forță, în afara procedurilor de achiziții publice, vor fi sancționate. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, 21 august, de Executiv.

Sancțiuni mai mari pentru producerea ilegală a uniformelor de serviciuImagine simbol

Prin urmare, agenții economici vor putea desfășura activitatea menționată doar în temeiul unui contract de achiziții publice, la solicitarea autorităților din domeniul apărării, securității naționale, ordinii publice și a sistemului administrației penitenciare, transmite Știri.md.

În caz contrar, persoanele fizice vor achita o amendă de la 1.000 până la 4.000 de lei, iar persoanele cu funcții de răspundere vor fi sancționate cu amendă de la 4.500 la 7.500 de lei.

În același timp, persoanele juridice vor plăti între 5.500 și 8.000 de lei, cu privarea de dreptul de a-și desfășura activitatea până la cinci luni.

Astfel, va fi prevenită utilizarea abuzivă a uniformelor de serviciu și a însemnelor distinctive ale funcționarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării