main logo
1079

Sanatoriile din ţară, asaltate de turişti străini. De ce aleg serviciile din Moldova

Turiştii străini nu vin în Moldova doar pentru a ne vizita atracţiile, dar şi pentru a-şi trata diferite maladii cronice.

Sanatoriile din Moldova, asaltate de turişti străini. De ce le alegSanatoriile din Moldova, asaltate de turişti străini. De ce le aleg

De exemplu, cei mai mulţi pacienţi în stațiunile noastre balneare sunt din Italia, Germania, Israel, România şi Rusia. Aceștia spun că serviciile prestate în sanatoriile din Moldova nu diferă de cele din Europa, unde mai pui că şi prețurile sunt mult mai mici. 

Este și cazul unei stațiuni de la Vadul Vodă, la care s-au tratat, anul trecut, peste 300 de turiști, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

"Probabil, în Rusia aşa ceva nu există și eu tuturor le propun. Facem băi cu apă sărată, balneoterapie, masaj. Este foarte bine. Avem 10 zile de când suntem aici și ne simțim foarte bine."

Mihail Şumschi, în vârstă de 81 de ani, este originar din Israel și spune că deja de patru ani alege să se trateze în Moldova. 

"După gripă nu puteam merge și m-au învățat să merg ca pe un copil. Aici fac băi, masaj. Sunt de trei zile şi cred că o să mă recuperez aici."

”Ozonoterapia, destinată celor cu probleme cardiovasculare, se numără printre cele mai populare proceduri solicitate de străini. 

La moment se consideră una dintre cele mai eficiente metode pe cale naturală, esența constă în aplicarea a două remedii, componente, substanțe importante pentru sănătatea omului, oxigen și ozon, O2 și O3”, a declarat Sergiu Pîrgari, specialist în ozonoterapie. 

Iar acupunctura ajută la menținerea echilibrului psihologic. 

"Sunt stațiuni unde sunt punctele de acupunctură și acționând asupra lor, noi calmăm sau micșorăm tensiunea."

Turimsul curativ este apreciat pe larg și de moldoveni. 

"Noi venim cu soţul din 2012 şi facem în tot anul ori acupunctura ori ozonoterapia. După aceste proceduri mă simt că zbor, că sunt mai uşoară, iar un an de zile nu am probleme”, a spus Viorica Steclari, specialist în acupunctură.

Costul unui bilet de tratament pentru 10 zile este, în medie, de patru mii de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării