main logo
574

Sâmbătă lucrătoare. Bugetarii muncesc pentru liber de 1 iunie

Sâmbătă, 23 iunie, este zi lucrătoare pentru bugetari. Aceștia muncesc pentru ziua de 1 iunie, când au avut liber.

Sâmbătă lucrătoare. Bugetarii muncesc pentru liber de 1 iunie

Salariații care în ziua considerată zi de odihnă nu s-au aflat în raporturi de muncă sau s-au aflat în concediu în ziua respectivă nu au obligația de a se prezenta la serviciu în sâmbetele considerată zile lucrătoare. Pentru cei care lucrează sâmbetele, e zi obișnuită de muncă.

Ziua de 1 iunie a fost declarată zi de odihnă, iar ziua de sâmbătă, 23 iunie – zi lucrătoare printr-o decizie aprobată de Guvern. De asemenea, prin decizia executivului, în 2018, zilele de 9 martie, 30 aprilie, 24 decembrie și 31 decembrie sunt considerate zile de odihnă, iar sâmbete de 3 martie, 21 aprilie, 8 și 15 decembrie 2018 – zile de lucru, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Zilele de sărbătoare, nelucrătoare, care nu se recuperează sunt: 1 ianuarie – Revelionul, 7 ianuarie și 8 ianuarie – Crăciunul pe stil vechi, 8 martie – Ziua Internațională a Femeii, 8 și 9 aprilie – Paștile, 15 și 16 aprilie – Paștile Blajinilor, 1 mai – Ziua Muncii, 9 mai – Ziua Victoriei asupra fascismului, Ziua Europei, 1 iunie – Ziua Copilului, 27 august – Ziua Independenței, 31 august – sărbătoarea Limba Noastră și 25 decembrie – Crăciunul pe stil nou.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării