main logo
298

Salvatorii au absolvit un curs de instruire desfăşurat de Polonia

Salvatorii și pompierii moldoveni au absolvit un curs de acordare a primului ajutor medical care a fost desfășurat de către autoritățile din Polonia.

Salvatorii au absolvit un curs de instruire desfăşurat de PoloniaFoto: facebook/IGSU

Astfel, în urma terminării cursului, participanții au primit diplome și certificate de absolvire a salvatorilor care au fost instruiţi la capitolul primul ajutor calificat de către formatorii „Ordinului medical maltez din Polonia” în cadrul „Proiectului ce prevede dezvoltarea capacităţilor de acordare a primului ajutor calificat”, transmite Știri.md. 

Conducerea IGSU reprezentată de şeful adjunct, Sergiu Golovaci, a menţionat că realizarea proiectului în cauză reprezintă un pas important la alinierea ţării noastre la standardele Uniunii Europene prin transferul de cunoştinţe de la o ţară membră UE, cum este Polonia, prevăzut de angajamentele Republicii Moldova privind realizarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Excelenţa Sa, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova a specificat că solidaritatea şi atitudinea sunt simbolurile cheie care definesc acest proiect şi care ne ajută să mergem împreună spre un viitor şi un trai mai bun.

Potrivit proiectului, pe parcursul desfăşurării acestuia, urmează a fi instruiţi în domeniul primului ajutor calificat 120 de salvatori din IGSU. 

Mai mult, programul tinde să consolideze şi să dezvolte competenţele de prim ajutor în rândul pompierilor şi salvatorilor, prin preluarea bunelor practici a partenerilor polonezi şi prin utilizarea echipamentului donat de reprezentanţii Poloniei în valoare de peste 57.000 de euro. 

În total activităţile proiectului sunt estimate la peste 247.000 euro, bani oferiţi de Ministerul Afacerilor Externe Polonez prin intermediul Programului “Polish Aid”. 

Proiectul va dura până pe 31 decembrie 2020 şi va include elaborarea programelor de instruire, dar şi achiziţionare de echipament necesar.

Image may contain: people sitting, table and indoor

No photo description available.

Image may contain: one or more people and people sitting

Image may contain: outdoor

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării