main logo
552

Salubrizarea Gradinei Botanice: Peste 300 de angajați ai IGSU, implicați

Peste 300 de angajați IGSU din cadrul Direcției Situații Excepționale Chișinău, Direcția Regională Căutare Salvare nr.1, Centrul Republican de Instruire, dar și organul central al IGSU au făcut front comun pentru a defrișa o parte din plantele uscate din Grădina Botanică.

Salubrizarea Gradinei Botanice: Peste 300 de angajați ai IGSU, implicațiFoto: IGSU

Salvatorii echipați cu unelte de lucru au acordat suport logistic pentru a curăța o parte din teritoriul unde vor fi sădiți puieți, dar și soiuri de plante rare, transmite Știri.md

"Salvatorii au decis să vină în ajutorul muncitorilor din parc întrucât teritoriul este unul extins, iar forțele implicate din cadrul Inspectoratului permit ca zona să fie curățată mai rapid și eficient.

Mai mult, datorită echipamentului utilizat de salvatori teritoriul va fi pregătit pentru plantarea arbuștilor, dar și a speciilor de plante crescute în condiții specifice", menționează IGSU.

Zona în care salvatorii au depus eforturi pentru salubrizare se întinde pe o suprafață de 7,4 ha.

"Această suprafață în ultima perioadă  nu a fost explorată de vizitatori, însă urmează să devină  o destinație pitorească, după ce în urma salubrizării, muncitorii Grădinii Botanica vor planta arbuști, copaci și soiuri de plante rare", mai menționează IGSU.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării