main logo
471

Salariile achitate de companiile rezidente Moldova IT Park s-au majorat de 2,3 ori

După lansarea Moldova IT Park, salariile medii achitate de companiile rezidente s-au majorat de 2,3 ori, ceea ce confirmă procesul de oficializare a salariilor în sector.

Salariile achitate de companiile rezidente Moldova IT Park s-au majoratFoto: stiri.md

Despre aceasta corespondentului Infotag a relatat administratorul interimar Moldova IT Park, Valentina Stadnic, transmite Știri.md.

Potrivit ei, salariu mediu înregistrat de rezidenţii "Moldova IT Park" în primul trimestru 2019, a constituit peste 30 mii de lei.

"Aceasta este cu 10,7% mai mare comparativ cu salariul lunar înregistrat la sfârşitul anului 2018 (27,9 mii lei) şi de 2,3 ori mai mare decât la momentul creării Moldova IT Park. Numărul angajaţilor, de asemenea, a sporit de la 3 621 în primul trimestru al anului 2018 la 7 524 în primul trimestru al anului 2019", a spus Valentina Stadnic.

Ea a menţionat că, în prezent, se observă tendinţa companiilor de a investi în capitalul uman. Potrivit ei, aceasta este o investiţie strategică şi necesară pentru a avea personal calificat, care întruneşte necesităţile pieţei.

"Necesităţile sunt întotdeauna în creştere. La nivel global există un deficit de resurse umane în domeniul IT. Moldova nu se află într-o poziţie mult mai avantajoasă. Un fapt îmbucurător este dinamica activă de reprofilare. Observăm că vin specialişti noi din domenii conexe şi nu prea cu IT. Mulţi aleg să se reprofileze, urmează cursuri de programare etc. Respectiv, există interes major din partea noilor specialişti să facă parte din ecosistemul IT", a spus administratorul interimar Moldova IT Park.

Analizând cifrele menţionate mai sus şi numărul impresionant de angajaţi administraţia Moldova IT Park tinde să considere că parcul a reuşit cumva să contribuie la stoparea exodului, cel puţin în domeniul IT.

"Pe lângă salariu motivant, angajaţii rezidenţilor "Moldova IT Park" mai beneficiază de o facilitate pe care noi o numim "salariul brut egal cu salariul net", adică angajaţii nu sunt adiţional taxaţi de stat. Credem că această facilitate ajută semnificativ la motivarea personalului calificat de a rămâne în ţară", a relatat Valentina Stadnic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării