723
0
Salarii neplătite din septembrie la Air Moldova. Reacția companiei
723
0

Angajații Air Moldova se plâng pe faptul că nu sunt remunerați.

Angajații Air Moldova se plâng că nu primesc salariile la timp

Unul dintre lucrători afirmă într-o postare transmisă redacției Point.md, că salariile nu au fost achitate din luna septembrie.

„Anterior, salariile erau achitate începând cu data de 20 a lunii următoare. Aproximativ un an în urmă au început să fie rețineri, până s-a ajuns ca salariu să fie reținut de la 20 de zile la o lună. Mă gândeam că situația se va ameliora, dar din contra s-a agravat mai tare. După ce a fost anunțată oficial vânzarea companiei, întârzierile au devenit și mai mari și au atins luna trecută aproape 2 luni”, se arată în mesaj, transmite Știri.md

„Piloții și însoțitorii de bord și-au primit recent o parte din salarii, cealaltă parte încă o așteaptă. Totul s-a început după privatizarea companiei. Anterior astfel de rețineri nu erau. Maxim puteau fi întârzieri de 3-4 zile. Lucrătorii nu-și pot achita nici măcar serviciile comunale”, a povestit un alt angajat al companiei. 

Contactată de Point.md, PR Managerul Air Moldova, Mihaela Josan, a spus că salarii pentru luna septembrie au fost achitate la 80 % dintre angajați. Ceilelalte 20% vor fi remunerate pe 28 noiembrie 2018.

Amintim că pe 2 octombrie, compania moldovenească Air Moldova a fost cumpărată de compania românească Civil Aviation Group S.R.L. Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite.

Citește și
article image
Ce arată rapoartele experților privind concesionarea...
0
142
article image
Munteanu: Încălcări grave în procesul de privatizare a Аir...
0
241
article image
Directorul companiei care a privatizat Air Moldova a...
0
451
article image
Concesionarea AIC și privatizarea Air Moldova: Rapoartele,...
0
155