main logo
1497

Salarii de zeci de mii de lei și sporuri consistente, propuse într-o instituție nou creată

Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) este o structură publică independentă nou creată, printre atribuțiile autorității fiind administrarea informaţiilor privind activităţile şi tranzacţiile suspecte de spălare a banilor, precum și infracţiunilor asociate spălării banilor.

Salarii de zeci de mii de lei, propuse într-o instituție nou creatăSalarii de zeci de mii de lei și sporuri consistente, propuse într-o instituție nou creată.

Recent, un grup de deputați democrați au înregistrat la Parlament un proiect de lege ce prevede stabilitarea cuantumurilor salariale ale angajaților SPCSB. Potrivit prevederilor inițiativei, directorul instituției ar urma să încaseze o remunerare lunară de la 37.000 la 46.000 de lei, scrie Agora.

Totodată, se propune ca pentru angajații Serviciului care dețin funcții de demnitate publică și cu statul special să se stabilească un spor lunar suplimentar pentru eficiență, în mărime de la 20 la 50% din salariul funcției.

Astfel, în cazul adoptării legii, cel mai mic salariu al unui inspector al SPCSB ar fi în jur de 20.000 de lei. În același timp, cu tot cu sporuri, șeful instituției ar putea să încaseze un salariu de peste 45.000 de lei.

Cuantumurile propuse:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării