main logo
525

Sala de plecări a Aeroportului Chişinău a intrat în reparaţii

Sala de plecări a Aeroportului Chişinău a intrat în reparaţii. După renovare, suprafaţa acesteia va creşte cu 800 de metri pătraţi.

Sala de plecări a Aeroportului Chişinău a intrat în reparaţii

„În sala de aşteptare au fost folosite nuanţe albastre, care ajută să ne relaxăm şi să uităm de scurgerea timpului. În zona unde se află restaurantul din contra – sunt culori calde: galben, oranj, nuanţele lemnului. Ele stimulează pofta de mâncare", a spus Vladimir Pânzaru, designer de interior.

Între timp, a fost instalată o scara rulantă care va asigura accesul la etajul de sus, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Pentru pentru persoanele cu nevoi speciale va funcţiona şi un ascensor. 

"La etajul doi au fost reamplasate oficiile, au fost reamplasate serviciile aeroportului. Toate aceste suprafeţe au fost reconstruite şi date în folosinţă pentru pasagerii aeroportului nostru. În acestă zonă vor fi construite spaţii de joacă pentru copii. Vor fi construite cafenele", a spus Petru Jardan, directorul companiei "Avia Invest".

În zona renovată va apărea un punct separat de control al securităţii. 

"Va fi amenajatată imediat aici un control de securiate separat pentru pasagerii în trasit. Ceea ce va facilita mult deservirea pasagerilor şi evitarea aglomeraţiei la controlul de securitate", a spus Petru Jardan, directorul companiei "Avia Invest".

Necesitatea lărgirii sălii de plecări a fost determinată de creşterea fluxului de pasageri. Anul trecut, numărul călătorilor s-a majorat cu 25 la sută faţă de 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării