main logo
1484

S-au închis școlile, nu și cărțile: Modalități de învățare la distanță

„S-au închis școlile, nu și cărțile”, cu această frază au venit mai multe cadre didactice, după ce conform Ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, procesul educațional a fost sistat până pe 23 martie 2020.

S-au închis școlile, nu și cărțile: Modalități de învățare la distanță

Mai jos vă propunem câteva modalități pentru cadrele didactice de a contiua procesul de învățare la distanță, transmite Știri.md cu referire la profesor.md.

1. Facebook

Grup pe facebook și grup pe messenger www.facebook.com

2. MyKoolio, profesorul virtual

Platforma educațională MyKoolio este un instrument modern de predare. MyKoolio se bazează pe o tehnică de predare modernă, care diferă foarte mult de cea clasică, fiind organizată sub forma unor jocuri educative interactive.

Designul platformei este unul atractiv pentru copii, tema principală fiind Universul. Koolio este profesorul extraterestru care îl va însoți pe parcursul călătoriei sale prin Universul Cunoașterii. 

Pe www.mykoolio.com, fiecare planetă din sistemul solar corespunde unui an de studiu. 

Planeta este înconjurată de sateliți, iar aceștia reprezintă anumite materii, cum ar fi matematica și limba și literatura română.

3. Kahoot!

Platforma Kahoot! a fost utilizată de peste un milliard de oameni din lumea întreagă de la lansarea în mediul online în anul 2013, fiind utilizată atât de către cadrele didactice pentru a preda conținuturi noi sau pentru evaluări pe parcursul anului școlar, dar și de către publicul larg, ca o metodă de relaxare și socializare.

Aveți posibilitatea să creați testul și să îl faceți public pentru toți sau să transmite-ți link-ul, iar copii au nevoie doar să se logheze pe Kahoot.com ca studenți de la un calculator și să acceseze testul dvs, dând „Play”.

4. Skype!

Skype– Instrument de comunicare pentru chat și apeluri gratuite, unde puteți crea un grup de discuție cu copii și să faceți lecțiile la distanță.

5. Google Drive!

Google Drive – un instrument util în care putem adăuga lecțiile, fie în format word, ppt și să le dăm acces copiilor să le studieze, după care pot rezolva anumite sarcine și să le adauge tot în același Drive, iar dvs. aveți posibilitatea să le verificați.

6. Google Classroom

Din ceea ce există gratuit la acest moment pe piață, Google Classroom este cea mai rapidă soluție pentru a accede la managementul conținutului educațional.

Fiecare profesor, folosind un Google Account poate să își creeze propria clasă virtuală în mod gratuit folosind tehnologiile web.

Practic, profesorii pot posta diferite materiale după care pot adăuga teme, chestionare și subiecte de discuție.

Acestea sunt doar câteva idei despre cum putem utiliza cu folos timpul împreună cu copiii în perioada de sistare a procesului eduacațional. Dar ce platforme utilizați dvs? Împărtășiți-vă și cu noi!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării