main logo
1337

Ruslan Codreanu s-a întâlnit cu fermierul moldovean cu datorii de milioane

Ruslan Codreanu s-a întâlnit cu fermierul moldovean, care riscă să-și piardă afacerea, după ce primarul a interzis vânzarea produselor lactate şi a cărnii în maşini improvizate pe trotuare.

Ruslan Codreanu s-a întâlnit cu fermierul cu datorii de milioane

După ce fermierul din Anenii Noi, Costel Străjescu, a făcut un apel către autoritățile de la Chișinău ca să intervină pentru a-l ajuta să nu-și pună afacerea pe brânci, deoarece primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat pretorilor de sectoare să retragă toate autorizaţiile eliberate provizoriu, și el nu-și mai poate comercializa produsele, edilul susține că a avut o întâlnire cu fermierul și au discutat problema dată, și au găsit soluții în acest sens, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Noi ne-am întâlnit și am discutat. Eu și toți colegii mei de la Primărie sunt pentru susținerea producătorilor autohtoni și acest lucru l-am demonstrat prin iarmaroace, târguri, prin faptul că ne asumăm anumite cheltuieli pe care nu le percepem. Dar pentru mine există o luptă cu tot ce înseamnă comerț stradal. 

Orașul trebuie curățit, mai ales bulevardele și străzile principale. Pentru comercializare există piețe, Primăria organizează iarmaroace special amenajate, există rețele de magazine. 

Eu cunosc persoane care au închiriat spații în magazine și plătesc pentru reafturi, spații în piețe și plătesc pentru tarabă. Sunt oameni care au mers și au riscat și plătesc arendă, ca cineva stă alături de piață, care face concurență, și nu plătește pentru arendă nimic”, a menționat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Știri.md amintește că proprietarul unei ferme de bovine din Republica Moldova, pe nume Costel Străjescu, a făcut un apel către autoritățile de la Chișinău ca să intervină pentru a-l ajuta să nu-și pună afacerea pe brânci. 

Într-un apel video, plasat pe pagina de Facebook, fermierul susține că după ce primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat pretorilor de sectoare să retragă toate autorizaţiile eliberate, el nu-și mai poate comercializa produsele. Mai mult, Costel Străjescu arată că are datorii de peste patru milioane de lei, bani ce au fost investiți în fermă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării