9 oct, 2019 19:39
214
0
Ruslan Codreanu: Organele electorale continuă să ne saboteze
9 oct, 2019 19:39
214
0

Deşi decizia Curții de Apel este definitivă şi executorie, organele electorale nu vor să-l înregistreze în cursa electorală pe fostul edil al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Foto: știri.md

Anunțul a fost făcut de Ruslan Codreanu pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

"Deşi decizia Curții de Apel este definitivă şi executorie, organele electorale continuă să ne saboteze. Nu vor sub nicio formă să ne înregistreze! Nu ştiu ce fel de stat de drept vrem să construim dacă reprezentanții partidelor aflate la guvernare din organele electorale încalcă legea într-un mod atât de flagrant.

Ne-au furat 2 saptămâni din campanie, ne-au plimbat de la o instituție la altă instituție, au încălcat toate procedurile posibile, au invocat motive absurde precum că pe liste e scris cu pixuri diferite. Nu poți exclude arbitrar concurenții din cursă. În această manieră exercițiul democratic care urmează nu poate fi catalogat drept "alegeri"", a declarat Ruslan Codreanu.

Amintim că ieri, Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Consiliului Electoral de Circumscripţie, cu privire la cererea de înregistrare a domnului Ruslan Codreanu ca şi candidat independent la funcţia de primar general.

Știri.md amintește că Ruslan Codreanu s-a adresat la Curtea de Apel, după ce în data de 26 septembrie, Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău a emis hotărârea de a nu-l include pe Ruslan Codreanu în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei. 

Motivul invocat fiind că aproape 800 de semnături ale susținătorilor colectate de acesta au fost declarate nevalide.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter