main logo
1105

Ruslan Codreanu, despre grădinița nr.177: Copiii erau speriați

Ruslan Codreanu va avea astăzi o discuție atât cu părinții ai căror copiii frecventează grădinița nr. 177 din Chișinău și au protestat în această dimineață la Primărie, cât și cu educatorii din cadrul instituției.

Ruslan Codreanu, despre grădinița nr.177: Copiii erau speriați

Asta după ce primarul interimar al Capitalei a concediat directoarea grădiniței, în urma unui raport al Centrului psiho-socio-pedagogic cu privire la cazurile de violență din instituția preșcolară, iar ieri, 14 aprilie, pe rețelele de socializare se vehicula că astăzi grădinița nu va activa, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Astfel, Ruslan Codreanu a declarat că grădinița nu a fost închisă, iar pe masa acestuia nu a ajuns nicio cerere de demisie, decât cea a directoarei.

„Mesajul meu este că pot să discut, să ascult, dar nu voi negocia cu oamenii care exprimă violență către copii. Dacă cuiva i se pare glumă că nu voi admite violență în instituțiile de învățământ, amarnic se greșește. Asta este lipsă totală de bun simț. Este raportul unei instituții acreditate, unde se spune clar că copii erau speriați și aveau un comportament neadecvat. Cum pot părinții să susțină astfel de lucruri? Asta ce e, moșie proprie, ca să închizi când vrei? Instituția nu este privată, este publică, ea nu poate fi închisă că așa a decis un educator sau director. Și le mulțumesc celor care au ieșit azi la muncă. Eu nu am văzut încă nici o cerere de demisie din partea educatorilor, doar directoarea, restul ce am văzut sunt niște șantajări pe rețele de socializare”, a comentat Ruslan Codreanu.

Primarul a mai menționat că temei pentru concedierea acesteia a fost că după raportul Centrului psiho-socio-pedagogic, cu privire la cazurile de violență, educatoarele care erau vizate au fost concediate, iar ulterior reangajate în cadrul grădiniței.

„Sesizările au fost pe educatori și au fost demiși, ulterior reangajați de directoare. Urmează să am astăzi o discuție, inclusiv cu cei care protestează. Va fi numit un interimar care să facă regulă. Copiii sunt speriați, când văd maturi se tem să vorbească, încep să spună minciuni, există agresiuni asupra copiilor”, a mai adăugat Codreanu.

Amintim că directoarea grădiniţei numărul 177 a fost demisă în urma unui raport al Centrului psiho-socio-pedagogic cu privire la cazurile de violență din grădiniță. 

Totul a ieșit la iveală după ce un grup de părinţi s-a plâns că copiii lor sunt trataţi necorespunzător de două educatoare din cadrul instituției.

Iar ieri-seara, 14 aprilie, un grup de părinți ai căror copii frecventează instituția respectiva a anunțat că va protesta la Primărie, după ce întreg personal al grădiniței ar fi scris cerere de demisie, iar astăzi, 15 aprilie, grădinița nu ar putea activa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării