main logo
1062

Ruslan Codreanu, despre dispoziția în baza căreia au fost evacuați protestatarii

Primarul interimar Ruslan Codreanu afirmă că nu a semnat nicio dispoziție de evacuare forțată a protestatarilor din fața monumeltului lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Codreanu, despre dispoziția de evacuare a protestatarilor

Contactat de ZdG, Codreanu a declarat că a semnat încă săptămâna trecută o Dispoziție privind limitarea temporară a accesului în perimetrul respectiv, la solicitarea Serviciului Protecție și Pază de Stat. Potrivit acestuia, protestatarii au fost anunțați, atât în seara zilei de ieri, cât și în dimineața zilei de astăzi, că urmează să părăsească spațiul pentru 40 de minute, atât timp cât va dura ceremonia de depunere de flori.

Ruslan Codreanu susține că autoritatea publică locală este obligată prin lege să semneze astfel de dispoziții la solicitarea Serviciului Protecție și Pază de Stat.

„Nu este o dispoziție de evacuare, așa cum s-a menționat, este o dispoziție asemeni zecilor de dispoziții care se semnează anual. Tradițional, în fiecare an, pe 27 august și 31 august, este semnată dispoziția cu privire la limitarea accesului în anumite spații. Se semnează în baza Legii cu privire la întruniri, art. 3. Vă citez articolul 3 din Lege, care spune: în cazul desfășurării unor acțiuni oficiale sau a unor lucrări de reparație, autoritatea administrației publice locale, la cererea autorităților interesate, poate declara închise temporar accesului publicului anumite locuri. Astfel, a fost demersul de la Serviciul Protecție și Pază de Stat, pentru a emite dispoziția de acces temporar limitat în anumite locuri”, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu pentru ZdG.

„Dispoziția a fost semnată din timp, nu a fost semnată anume pentru ziua de astăzi, pentru protestul care a avut loc astăzi. Nimeni nu a presuspus că protestatarii vor rămâne pe noapte. În fiecare an, pentru 27 august se semnează o astfel de dispoziție”, a menționat primarul intermiar. Întrebat când a semnat dispoziția, acesta a răspuns: „joi sau vineri, dacă nu greșesc”.

Acesta afirmă că protestatarii au fost anunțați aseară, dar și astăzi de reprezentanții Primăriei mun. Chișinău despre faptul că există o dispoziție prin care accesul în spațiul unde protestează este limitat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării