main logo
938

Rusia are 800.000 de robi. Câți sunt în Moldova

Circa 800 de mii de oameni se află în robie pe teritoriul Federației Ruse, potrivit clasamentul sclaviei moderne, publicat de Walk Free Foundation.

Rusia are 800.000 de robi. Câți sunt în Moldova

Autorii clasamentului consideră în robie toate persoanele care au fost supuse traficului de ființe umane, care se află în robie sexuală, prestează muncă neremunerată, sunt căsătoriți contra voinței și orice altă formă de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, dreptul la libertate și la libera alegere, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Rusia se află în acest clasament alături de Coreea de Nord, India, China, Pakistan, Nigeria, Irak și Indonezia.

Republica Moldova a ocupat locul 65 printre 167 de ţări în clasamentul sclaviei moderne. Potrivit datelor, în robie modernă trăiesc 22 mii de locuitori ai Moldovei sau 5,51 oameni la o mie de locuitori.

Lider în acest clasament este Coreea de Nord, unde în sclavie se află 2,86 milioane de oameni sau fiecare al zecelea locuitor al ţării, adică 104,56 oameni la o mie de locuitori.

Ucraina se află pe locul 49 cu 286 mii de persoane (6,41), Rusia ocupă locul 64 cu 794 mii (5,51), iar România se situează pe locul 81 cu 86 mii (4,32).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării