main logo
811

Ruinele fostului cinematograf Gaudeamus stau în centrul Chișinăului

Ruinele fostului cinematograf Gaudeamus vor rămâne în centrul Chișinăului încă mult timp. După procesul de demolarea sistat urmare a intervenției primarului ales Andrei Năstase, municipalitatea spune că a fost inițiat și un litigiu în acest sens.

Ruinele fostului cinematograf Gaudeamus stau în centrul Chișinăului

Arhitectorul șef al orașului Chișinău, Sergiu Borozan, a declarat pentru Deschide.MD că procesul de demolarea a fost atacat în judecată. Prin urmare, lucrările de lichidarea a fostului cinematograf nu vor fi reluate decât după o sentință irevocabilă în acest sens.

La rândul său, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, le-a spus reporterilor noștri că, cel mai probabil, litigiul a fost inițiat de către locuitorii din preajma edificiului. 

„Noi nu avem nicio treabă cu judecata. Noi doar am intervenit atunci ca să stopăm demolarea pentru că aceasta se desfășura contrar normelor de securitate. Dar din câte știu erau locuitori în preajmă care vroiau să meargă la Procuratură”, a declarat Slusari. 

Vom aminti că pe 11 iunie au fost sistate lucrările de desfiinţare a construcţiei din str. Vasile Alecsandri, 4, clădirea fostului Cinematograf „Gaudeamus".

Potrivit dispoziţiei viceprimarului Nistor Grozavu, decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni nemulţumiţi de demolarea clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus" şi în urma interpelării lui Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chişinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării