main logo
2010

Roșii toxice în piețe: Cum puteți recunoaște pericolul

În pieţele și în supermarketurile româneşti încă sunt destul de multe roşii din import care sunt toxice pentru organismul uman din cauză că sunt întreținute cu ajutorul unor chimicale.

Roșii toxice în piețe: Cum puteți recunoaște pericolulFoto: pixabay.com

În ultimii ani, au crescut extrem de mult importurile de roşii, cele mai multe provenind din Turcia, Italia şi Spania, transmite Știri.md cu referire la Antena3.ro.

Odată ajunși acasă, românii realizează că roșiile proaspăt cumpărate fie nu au gust, fie au un aspect neobișnuit.

La Oradea, spre exemplu, o femeie a cumpărat roşii dintr-un supermarket și a observat că aveau un conținut ciudat. Au fost cazuri când cumpărătorii au descoperit că legumele preferate de ei conțineau semințe încolțite care sunt periculoase pentru consum și ne pot îmbolnăvi. 

Roșiile care au semințe încolțite conțin o substanță toxică pentru oameni numită solanină.

Fenomenul se poate întâlni și la castraveţi, pepeni sau chiar mere. Condiţiile în care sunt păstrate pot duce leguma la stadiul de germinare.

Ce efect are solanina în corpul uman

În funcție de concentrația solaninei și de cantiatea care a ajuns în corpul nostru, putem să ne simțim deshidratați. În cazuri grave, se poate ajunge la insuficiență renală, spun specialiștii. 

Oamenii se pot confrunta cu probleme digestive, manifestate prin greţuri, prin vărsături, prin colici abdominale şi scaune.

Cum ne poate îmbolnăvi roşia

Este important de știu că roșia nu se consumă atunci când se administrează medicamente sulfanilamidice. De asemenea, şi în cazurile de astm bronşic, menstre dureroase, boli ginecologice sau litiază renală consumul de roși trebuie redus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării