main logo
672

România: Noi focare de pestă porcină. Mii de animale, sacrificate

Pesta porcină se extinde cu repeziciune în județul Constanța, România. După ce noi focare au apărut în comunele Oltina și Saraiu, autoritățile declanșează azi procedurile de sacrificare preventivă a porcilor din localitățile respective.

România: Noi focare de pestă porcină. Mii de animale, sacrificate

Două noi focare de pestă porcină au fost confirmate în Oltina și Saraiu, a transmis Ana Maria Stancu, pentru Telejurnal. Autoritățile din Constanța au stabilit aplicarea măsurii excepționale, de sacrificare a animalelor din cele două localități, relatează Știri.md cu referire la tvr.ro.

Astăzi efectivele de jandarmi și cele ale ANSVS a au început deja sacrificarea porcilor, se așteptau să găsească în jur de 500 de porci în localitate, însă au mai găsit aproximativ 200.  

Cei mai mulți crescători de animale au tăiat animalele înainte ca boala să fie confirmată, de frică că vor rămâne fără animale. 

În prezent, în județul Constanța sunt peste 50 de focare de pestă porcină și urmează să fie convocată o comisie pentru evaluarea pagubelor, urmând ca oamenii să fie despăgubiți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării