main logo
3890

România: Mai mulți oameni, falimentați din cauza unor magazine închise

Sute de oameni au rămas fără mii de euro și fără bucătării, după ce magazinele Bismobil Kitchen din toată România au fost închise. Reprezentanții firmei sunt de negăsit, iar autoritățile, neputincioase și incredibil de lente, ridică din umeri.

România: Mai mulți oameni, falimentați din cauza unor magazine închise

Oamenii au plătit în medie 6000 de euro pe bucătării pe care nu le-au mai primit

Sute de români, care au plătit mii de euro pe bucătării la comandă, au fost lăsați de Bismobil Kitchen și fără bucătării și fără bani, după ce firma a închis toate showroom-urile din România, printre care și pe cele din București și Cluj. În medie, oamenii au plătit aproximativ 6000 de euro, reprezentând un avans de 70% pentru bucătării pe care nu le-au mai primit. Sumele plătite de cei identificați de Știri de Cluj până acum sunt între 2000 de euro și peste 15 mii de euro, transmite Știri.md cu referire la stiridecluj.ro.

Brandul Bismobil Kitchen provine din Republica Moldova și avea 14 magazine în toată România, cu showroomuri deschise în București (2 magazine), Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Târgu-Mures, Pitești și Galați, precum și în străinătate, în Spania, Bulgaria, Republica Moldova.

Disperați că nu își primesc nici banii, nici bucătăriile, oamenii au început să facă plângeri de mai bine de o lună la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) și Poliție, dar polițiștii și inspectorii OPC se mișcă cu încetinitorul, în ritm de melc, și nu par impresionați de sutele de păgubiți. Așa că între timp, firma a închis toate magazinele din țară, iar reprezentanții ei sunt de negăsit.

Intrucât autoritățile nu îi ajută cu nimic, oamenii s-au unit și vor face plângere penală comună împotriva firmei, urmând să fie reprezentați de casa de avocatură din Cluj Blaj Law. Până acum aproximativ 100 de păgubiți au solicitat să fie reprezentați de casa de avocatură clujeană. Întrucât prejudiciul depășește 2.000.000 de lei, plângerea penală va fi depusă la DIICOT București.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării