main logo
565

România: Bani pentru reconstrucţia falezei de lângă Cetatea Sorocii

Primăria municipiului Buzău (România) a alocat 100 mii de euro pentru reconstrucția falezei râului Nistru și revitalizarea peisajului Cetății Soroca. Proiectul este realizat de Primăria Soroca în parteneriat cu autorităţile buzoiene.

România: Bani pentru reconstrucţia falezei de lângă Cetatea SorociiRomânia: Bani pentru reconstrucţia falezei de lângă Cetatea Sorocii

Lucrările de refacere a falezei Nistrului se estimează la aproximativ 138.500 de euro. Cea mai mare parte a surselor financiare este oferită de Consiliul local Buzău, iar un sfert din sumă va fi alocat de către Consiliul municipal Soroca, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Susţinerea colegilor din România se înscrie în Acordul de înfrăţire, semnat de către primarii de Buzău şi Soroca, în luna decembrie 2017. Documentul prevede colaborarea în plan social, economic, schimburi de experienţă între angajaţii celor două administraţii, vizite reciproce între elevi şi cadre didactice, precum și organizarea în comun a mai multor întruniri și festivități.

Potrivit surselor de la Primăria Soroca, muncitorii au dat jos tencuiala de pe zidul de protecție, au fost defrişaţi arbuștii, iar în locul lor urmează să fie instalate scaune și felinare. Între acestea vor fi sădiți  pomi decorativi. Proiectul prevede îmbunătăţirea condiţiilor de recreere, agrement şi protecţie a mediului înconjurător.

Cetatea Soroca este o cetate moldovenească din secolul al XVI-lea, clădită din lemn de Ștefan cel Mare, în fața vadului peste Nistru, și reconstruită în piatră sub Petru Rareș, la mijlocul secolului al XVI-lea. Cetatea este una emblematică pentru Republica Moldovă și  constituie o piatră de temelie pentru revitalizarea turismului în regiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării