main logo
2226

România a donat mai multe cărți Colegiului Pedagogic din Bălți

România continuă să îmbogățească bibliotecile Basarabiei. Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți a primit o donație de carte de peste Prut, în cadrul proiectului „Podul de Cărți – TVR Iași”.

România a donat mai multe cărți Colegiului Pedagogic din BălțiImagine simbol

Studenții spun că se bucură de donație de cărți și abia așteaptă să citească din ele și să exploreze toate aventurile personajelor, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

„Această colaborare ne oferă experiențe excepționale, cunoștințe noi în educație și cultură și oportunitatea de a interacționa cu elevi de peste Prut, de a-i cunoaște mai bine valorile, cultura lor”, a spus o studentă.

Donația de cărți vine din partea Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Iași.

„Este un simbol al prieteniei și a unei legături pe care o putem continua prin carte. Deci cartea rămâne până la urmă cheia devenirii și formării noastre. Din această perspectivă, darul este unul de suflet și cu toată generozitatea pe care copiii noștri au putut să o gândească”, susține Gabriela Sandulescu, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Iași.

„Mă bucură faptul că s-a reușit acestă conexiune pe axa Bălți – Iași. De fapt livrarea de carți vine să confirme o dată în plus această legătură să o strângă, să o facă mai puternică”, declară Ion Coșer, consul general al R. Moldova la Iași.

În 2024, Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți a încheiat un parteneriat cu instituția de peste Prut.

„Pe lângă edițiile autorilor clasici, necesare firește pentru studiul materiilor pentru BAC, mai sunt și cărți originale în engleză, franceză, ceea ce firește sunt disponibile pentru elevii care vor să depășească poate ramele”, spune Anatol Moraru, director al Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării