main logo
1801

Robu, respins pentru funcția de adjunct al procurorului general interimar

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au respins, în cadrul ședinței din 21 octombrie 2022, candidatura lui Dumitru Robu, fost procuror general interimar, pentru funcția de adjunct al procurorului general interimar. Demersul privind exprimarea acordului pentru numirea lui Dumitru Robu a fost înaintat de procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Robu, respins pentru funcția de adjunct al procurorului generalFoto: parlament.md

Până în prezent, Dumitru Robu a ocupat funcția de procuror general interimar, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

După expirarea mandatului, în funcția de procuror general interimar a fost numit Ion Munteanu, printr-un decret al președintei Maia Sandu, din 12 octombrie 2022.

Dumitru Robu a fost numit în funcția de procuror general interimar, pe 6 octombrie 2021, printr-un decret al președintei Maia Sandu.

Pe 12 octombrie 2022, președinta Maia Sandu a semnat decretul prin care l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de procuror general interimar, potrivit instituției Prezidențiale. Candidatura lui Ion Munteanu a fost propusă șefei statului de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în urma ședinței din 11 octombrie a acestuia.

Decizia CSP vine ca urmare a expirării interimatului funcției, exercitat din 6 octombrie 2021 de către procurorul Dumitru Robu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării