main logo
6031

Rise Moldova: Copiii lui Cavcaliuc au primit în 2017 câte un apartament în dar

Gheorghe Cavcaliuc are 35 de ani, epoleți de colonel și funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției. În 2017 acesta nu și-a declarat întreaga avere. Mai exact, apartamentele primite în dar de cei doi copii ai săi de opt ani și 11 ani.

Rise Moldova: Copiii lui Cavcaliuc au primit în dar câte un apartamentCopiii lui Cavcaliuc au primit în 2017 câte un apartament în dar.

Prima locuință are 58 de metri pătrați și se află într-un bloc nou de pe strada Bucuriei din Chișinău. Cel de-al doilea apartament are 91 de metri pătrați și se află într-un bloc de pe strada Ceucari. Peste trei luni de la donație, locuința de pe strada Ceucari a fost vândută, potrivit unei investigații Rise Moldova.

În declarația de avere pentru anul 2017 Cavcaliuc a evitat să raporteze cele două apartamente, dar și venitul obținut din vânzarea unuia dintre ele. Asta deși persoanele publice sunt obligate să declare proprietățile tuturor membrilor familiei, inclusiv a copiilor minori și a persoanelor aflate la întreținere. 

Reporter: De ce nu ați declarat cele două apartamente ale copiilor, iar unul l-ați și vândut? Venitul nu l-ați declarat.

Gheorghe Cavcaliuc: Eu nu am apartamente, vorbim după asta. Eu mă grăbesc. Vă aștept pe 15 mai la mine și după aia vă dau toate explicațiile.

Deși susține că nu are apartamente, peste o săptămână de la realizarea acestui interviu, mai exact pe 11 aprilie 2018, Cavcaliuc a depus repetat declarația de avere. Aici găsim deja apartamentul din strada Bucuriei primit în dar de către mezinul familiei.

În același timp, Cavcaliuc a anticipat lucrurile și a mai declarat o locuință de 68 de metri pătrați din același bloc.

Apartamentul a fost primit în dar de către fiul mai mare al colonelului de poliție la începutul acestui an și ar urma să figureze în declarația de avere pentru 2018. Dar nici de data aceasta Cavcaliuc nu a declarat tot. A uitat să raporteze venitul obținut din vânzarea apartamentului din strada Ceucari.

Citiți continuarea investigației pe Rise Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării