main logo
3150

Rise: Generalii dați în căutare internațională la Chișinău călătoresc liber prin lume

Vladimir Antiufeev și Vadim Krasnoselski, doi generali, ambii lideri ai unor regiuni separatiste, anunțați în căutare internațională de autoritățile de la Chișinău, au călătorit nestingheriți ani la rândul prin toată lumea.

Rise: Generalii dați în căutare internațională călătoresc prin lumeColaj: Știri.md

Potrivit RISE Moldova, actualul lider de la Tiraspol a fost vânat de autoritățile constituționale de la Chișinău timp de 9 ani, lucru care nu l-a împiedicat pe Krasnoselski să părăsească cu regularitate teritoriul de jure al Republicii Moldova prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, folosind paşapoarte eliberate de Federația Rusă sau Ucraina, transmite Știri.md. 

Despre călătoriile internaționale ale lui Vadim Krasnoselski s-a aflat din informațiile obținute de RISE de la Serviciul Național de Grăniceri al Ucrainei. Analiza lor ne arată de câte ori generalul transnistrean a traversat frontiera cu Ucraina și care era destinația călătoriilor lui efectuate în 2007-2015, perioadă în care a condus așa-zisul minister de interne de la Tiraspol și avea gradul de general-maior.

Pe Vladimir Antiufeev, fost șef al Comitetului pentru Securitatea de Stat din Transnistria (1992-2012) și general-locotenent KGB în rezervă, autoritățile l-au anunțat în căutare națională și internațională încă în 2004. I se incriminează „abuz de putere și de serviciu”.

Deși mai este vânat și în prezent de polițiștii moldoveni, Antiufeev, la fel ca și Krasnoselski, a intrat nestingherit pe teritoriul Ucrainei în baza pașaportului rusesc. Și nu o dată, dar de câteva ori pe an și, fie era doar în tranzit, fie pentru câteva zile.

În călătoriile sale în Ucraina, Antiufeev a traversat hotarul chiar și la bordul unor automobile cu numere de înmatriculare diplomatice, atribuite Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării