649
0
RISE: De la Plahotniuc, la Moldasig, via Gibraltar
649
0

Companiile de asigurări, deţinute anterior de afaceristul Veaceslav Platon continuă să investească sume enorme în fostele active imobiliare ale democratului Vladimir Plahotniuc.

Foto: rise.md

Astfel s-a aflat că una dintre cele mai mari companii de asigurări din Moldova, Moldasig, este proprietarul Real Grup Imobil, o societate pe acțiuni din Republica Moldova ce a cumpărat în august 2018, o vilă urbană cu statut de monument istoric din imediata apropiere a Parlamentului, potrivit unei anchete RISE Moldova, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Suma tranzacţiei a fost de circa 59 de milioane lei. Anterior vila a fost deţinută de Finpar Invest SRL – cea mai veche companie a familiei oligarhului Vladimir Plahotniuc, iar în vara anului 2018 a fost vândută la pachet cu alte două imobile - Global Business Centre şi un teren de 10 hectare din apropierea Gării de Nord.

În tranzacţia de peste jumătate de miliard de lei a fost implicat anul trecut şi un off-shore din Gibraltar.

Săptămâna trecută, Real Grup Imobil a făcut public primul său raport de activitate. Documentul arată că firma are un capital social de aproape 55 de milioane lei și este deținută în totalitate de compania de asigurări Moldasig.

Tot anul trecut, Modasig, împreună cu Asito a investit peste o sută de milioane lei în compania imobiliară Style Design Company din Chișinău, artizana uneia dintre cele mai mari tranzacţii din anul 2018.

Companiile nu dezvăluie scopul acestor investiţii masive pe piaţa imobiliară. Totodată companiile imobiliare în care au investit nu au demonstrat o activitate pe măsură. Astfel Real Grup Imobil a avut anul trecut cheltuieli administrative de doar 3.248 de lei.

Citește și
article image
Boțan: După plecarea lui Plahotniuc, PDM s-a împărțit în...
0
3099
article image
Filip, întrebat dacă se respiră mai ușor în PDM fără...
0
1164
article image
Luncașu locuia în apropiere de Casa Albă, atribuită lui...
0
5859
article image
Voicu: Plahotniuc ar fi primit arme în dar de la...
2
2243