main logo
505

Rezistența la antibiotice trebuie confirmată doar prin teste de laborator

Rezistența la antibiotice trebuie confirmată doar prin teste de laborator. Pentru aceasta este nevoie de studii foarte extensive a florei.

Rezistența la antibiotice trebuie confirmată doar în laborator

La moment, la nivel național nu sunt aceste studii. 

În Moldova se fac studii doar în cazul unor patologii și se studiază la nivel de instituții, transmite IPN.

„La nivel național noi nu avem așa studii. Desigur, ele sunt foarte necesare ca noi să știm cum să dirijăm corect antibioterapia”, spune medicul pediatru, conferențiar universitar, Olga Cârstea.

Potrivit ei, antibioterapia are riscuri de dereglare a florei intestinale, care interferă și cu sistemul imun, și cu metabolismul, și cu alți factori.

„Revenirea florei după o antibioterapie irațională poate avea loc timp de 1-2 luni la copii. Pe parcurs sunt mai multe efecte negative: crește rata sensibilității la alergeni, dar asemenea cazuri se întâmplă când există și o predispoziție”, spune medicul pediatru. 

Medicul susține că administrarea antibioticului trebuie să fie foarte bine gândită.

Medicul neonatolog de la Spitalul Nr.1 din Chișinău Tatiana Iucru susține că anul curent numărul copiilor bolnavi de pneumonie este în descreștere comparativ cu anul trecut.

Comparativ cu anul 2017, când 74% dintre copiii spitalizați la Spitalul Nr. 1 aveau pneumonie, în aceeași perioadă a anului 2018 incidența este de 41% din numărul total.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării