main logo
1034

Rezervaţia “Plaiul Fagului” găzduieşte un festival de promovare a turismului forestier

Cea de-a şasea ediţie a Sărbătorii Fagului este organizată, în perioada 21-26 mai, în satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni.

Plaiul Fagului va găzdui un festival de promovare a turismului forestierPlaiul Fagului va găzdui un festival de promovare a turismului forestier

Agenda evenimentului include mai multe activități menite să promoveze Rezervaţia Naturală “Plaiul Fagului”, turismul forestier și meşteşugăritul lemnului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Sărbătoarea a demarat cu Tabăra cioplitorilor în lemn. Mai mulţi meşteri lemnari din ţară se vor întrece în iscusinţă, urmând să-şi prezinte duminică lucrările spre aprecierea publicului şi a unui juriu. De asemenea, programul de finalizare din 27 mai prevede Expoziția - concurs de gastronomie “Ca la Codru”, Festivalul național al formațiilor folclorice “La poale de codru”, concursul de desen “Codrule, codruțule”, “Târgul Codrenilor”, expoziție-vânzare de produse apicole, plante medicinale, excursii ghidate prin rezervație, plimbări cu barca pe lac ş.a.

Pentru prima dată, Sărbătoarea Fagului a fost organizată în anul 2013. “Ne dorim ca această sărbătoare să devină un eveniment tradiţional şi important, justificându-şi scopul de promovare a modului de viaţă sănătos şi îmbunătăţire a calităţii vieţii în spaţiul rural. Totodată, am planificat să înfiinţăm şi să amenajăm traseul tematic “Drumul cioplitorilor în lemn”, care sperăm să se bucure de succes în această regiune”, a afirmat pentru MOLDPRES Ion Haralampov, directorul Agenţiei “Moldsilva”.

„Plaiul Fagului” este o arie protejată cu o suprafaţă de peste 5600 de hectare, situată în raionul Ungheni, în apropiere de satul Rădenii Vechi. Rezervaţia a fost creată ca un ecosistem de conservare şi dezvoltare a biodiversităţii, protecţie a mediului, precum şi pentru cercetări ştiinţifice. Aceasta a ajuns o platformă importantă pentru studiile în domeniu realizate de savanţii instituţiilor de profil ale Academiei de Ştiinţe şi Universităţii de Stat din R. Moldova.

„Plaiul Fagului” a fost creată prin hotărâre de Guvern, la 12 martie 1992, ca urmare a reorganizării gospodăriei silvo-cinegetice „Pădurea Rădeni”. Actualmente, Rezervaţia este îngrijită de o sută de angajaţi şi face parte din mai multe proiecte naţionale şi internaţionale, susţinute de partenerii externi. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării