main logo
6217

Revolut își retrage serviciile din R. Moldova. Cum comentează Guvernul

Guvernul susține că Revolut și-a „întrerupt” activitatea în Moldova și că decizia este „absolut comercială”. Astfel, furnizorul britanic de servicii bancare a luat o asemenea decizie în mai multe state, inclusiv în țara noastră, acolo unde avea aplicația Lite App.

Revolut își retrage serviciile din R. Moldova. Cum comentează GuvernulImagine simbol

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a menționat că strategia se schimbă pentru a oferi servicii depline, iar pentru asta utilizatorii urmează să fie anunțați. Vodă a spus că au fost mai multe informații eronate, în special în dimineața zilei de ieri, asociate cu această decizie absolut comercială a companiei Revolut, transmite Știri.md cu referire la Newsmaker.md.

„Au fost și unele falsuri lansate, care ar imputa că e o decizie asociată Republicii Moldova și faptului că situația ar fi neclară în cazul țării noastre. Într-adevăr nu este așa, deci e o decizie comercială a companiei Revolut. Asta a fost constatarea în comunicarea cu această companie. Decizia de a se retrage din mai multe țări, au fost o duzină de state menționate. Din țările europene, din ceea ce îmi amintesc, erau Armenia, Azerbaidjan, Macedonia, Serbia, dar și alte state la nivel global. Decizia a constat în aceea că compania și-a revăzut portofoliul și decât să presteze servicii parțiale sau aplicația Lite, care era disponibilă și utilizatorilor din Republica Moldova, oferta a fost ca strategia să se schimbe pentru a oferi servicii depline, iar pentru asta utilizatorii urmează să fie anunțați ulterior. Oricine din țara noastră se poate înregistra pe platforma companiei pentru a primi actualizările viitoare și să se înscrie pe această listă de așteptare când compania va avea servicii depline. Cumva, în cazul de față, întreruperea acestor servicii în mai multe state, în această duzină de state, este parte a strategiei comerciale a respectivei platforme”, a precizat Vodă.

Știri.md amintește că Revolut, populara aplicație financiară, a anunțat că își retrage serviciile din Moldova. Decizia, care va intra în vigoare începând cu 20 iulie, a fost comunicată astfel: „Ne pare rău să vă informăm că am decis să întrerupem Revolut Lite servicii, în vigoare din 20 iulie. Aceasta nu a fost o decizie ușoară și vrem să vă mulțumim pentru sprijinul și loialitatea dumneavoastră ca client”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării