main logo
1426

Reţinerea lui Petic. Jizdan: Expertiza a arătat că actul sexual a avut loc

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, respinge acuzaţiile că instituţia pe care o reprezintă a organizat o provocare la adresa activistului Platformei Demnitate şi Adevăr Gheorghe Petic, când s-a luat decizia ca acesta să fie reţinut.

Reţinerea lui Petic. Jizdan: Expertiza a arătat că actul sexual a fost

Jizdan susţine că a existat temei legal ca activistul să fie reţinut şi că nu este vorba despre o comandă politică, transmite Ştiri.md cu referire la Adevărul.

Alexandru Jizdan a subliniat că fiecare persoană care are intenţia de a intra în politică sau de a deveni funcţionar public trebuie să-şi asume riscul că toată lumea îl va urmări: „tu devii o persoană publică”. 

„Unde este provocarea noastră? L-am impus noi pe Petic să meargă şi să facă lucrul ăsta? Noi am adus femeia asta? Noi am impus-o pe ea să scrie plângere? Noi nu l-am depistat pe Petic în stradă cu două cartuşe în buzunar. Este o plângere a unei doamne care a declarat că a fost violată de domnul Petic. Expertiza a arătat că acest act sexual a avut loc”, a afirmat Alexandru Jizdan la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. 

Ministrul a făcut şi un apel către politicieni: „Oameni buni, mergeţi în politica Republicii Moldova, străduiţi-vă să aveţi un comportament decent”. 

Instanţa de judecată a admis parţial demersul procurorilor luni, 15 octombrie, şi a decis aplicarea măsurii de arest preventiv pe numele activistului Platformei Demnitate şi Adevăr Gheorghe Petic, care este acuzat de viol. El este deţinut în izolatorul din municipiul Bălţi. 

Gheorghe Petic se declară nevinovat şi chiar a anunţat greva foamei în semn de protest faţă de acţiunile oamenilor legii, pe care îi suspectă că sunt complicii unui dosar politic deschis pe numele lui la comanda guvernării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării