main logo
1234

Restricții la inaugurarea sediului de milioane al Procuraturii Generale

Procuratura Generală îngrădește accesul presei și al cetățenilor la inaugurarea noului sediu al instituției construit pe bani publici.

Restricții la inaugurarea sediului de milioane al Procuraturii Generale

Deși a fost invitată oficial toată mass-media să asiste la inaugurarea sediului Procuraturii Generale, procurorii i-au interzis accesul la eveniment activistului Anatol Mătăsaru, care fiilma pentru portalul Centrului de Investigații Jurnalistice, Anticoruptie.md. Mătăsaru a fost ridicat de carabinieri și aruncat în stradă. Procurorul general, Eduard Harunjen, a invocat că numele activistului nu a fost inclus în „lista exhaustivă”, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

Activistul Anatol Mătăsaru s-a aliniat celorlalți cameramani la intrarea în noul sediu al Procuraturii Generale, însă a fost somat de carabinieri să părăsească edificiul. Procurorul general Eduard Harunjen și-a motivat decizia prin faptul că Mătăsaru nu are calitatea de invitat oficial, sugerându-i să urmărească evenimentul la televizor: „În Moldova sunt un milion de cetățeni care vor vedea aceasta (evenimentul – n.r.) la televizor”.

Igor Popa, adjunctul procurorului general, a recunoscut că a dat ordin ca în perimetrul clădirii să nu se afle „persoane străine”.

„Am fost scos în stradă și nu mi s-a permis să stau nici în apropiere. Un polițist a zis că e zona zero și nu voi avea acces până nu pleacă persoanele oficiale. Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, m-a averizat că îmi va demonstra cine finanțează activitatea mea”, a declarat Mătăsaru.

La inaugurarea noului sediu al Procuraturii Generale au fost văzuți președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță.   

O investigație a Ziarului de Gardă arată că noul sediu al Procuraturii Generale a fost reconstruit de o companie afiliată lui Oleg Voronin pentru suma de 22,8 milioane de lei. Imobilul cu suprafața de 3.398 de metri pătrați va găzdui Procuratura Generală, Consiliul Superior al Procurorilor, Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale și oficiul central al Procuraturii municipiului Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării