main logo
1562

Restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj în perioada caniculară

Mijloacele de transport de mare tonaj, cu greutatea totală de peste 20 de tone, au restricții de circulație pe drumurile naționale, în perioada caniculară.

Restricții pentru mașinile de mare tonaj în perioada canicularăFoto: Poliția/Telegram

Restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește +30°C, între orele 10:00 și 20:00, transmite Știri.md.

„Aceste interdicții au scopul prevenirii deteriorării drumurilor publice și nu vizează transportul de călători, cel de produse alimentare sau mașinile aflate în misiune pentru situații excepționale.

Îndemnăm șoferii de camioane să circule noaptea, când temperaturile sunt mai scăzute. Recomandăm să circule câte doi șoferi la distanțe lungi și odihna periodică”, comunică Poliția.

Știri.md reamintește că este în vigoare Codul Galben de caniculă. Astfel, până pe data de 4 iulie 2024, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult.

În acest sens, meteorologii recomandă cetățenilor să evite expunerea prelungită la soare între orele 11:00 și 18:00 și îi îndeamnă să poarte pălării de soare, haine lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale. Totodată, aceștia îndeamnă cetățenii să nu consume alcool, băuturi care conțin cofeină sau zahăr, pentru că duc la deshidratare rapidă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării