main logo
345

Republica Moldova se alătură mișcării internaționale Climathon

Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) anunță despre lansarea mișcării Climathon la nivel național. Astfel, în perioada 13-14 august, va fi organizat un forum la Chișinău.

Republica Moldova se alătură mișcării internaționale ClimathonFoto: Imagine simbol

La eveniment pot participa toți cei care vor ca ideile lor de eficiență energetică, energie regenerabilă, transport ecologic, gestionare a deșeurilor să aibă un impact pozitiv asupra climei, transmite Știri.md.

Potrivit AEE, în cele două zile ale forumului, participanții vor afla ce înseamnă o provocare climatică de succes și cu impact, vor analiza și discuta despre efectele provocărilor climatice și vor avea posibilitatea să proiecteze o provocare care se potrivește contextului local și care poate fi implementată. 

"Ne confruntăm în prezent cu consecințele schimbărilor climatice, cu criza energetică, cu indiferență față de problemele climatice, de aceea este obligația fiecăruia din noi să găsească soluții la aceste provocări. Climathon-ul este răspunsul nostru pentru a face primii pași spre rezolvarea problemelor. 

Ideea noastră este să întrunim oameni cu gânduri similare, pasionați de schimbările climatice, care vor găsi soluții inovatoare pentru un mediu mai durabil. O echipă de experți va ghida voluntarii să contribuie la dezvoltarea de noi soluții, capabile să răspundă provocărilor specifice ale comunității noastre", a declarat directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin.

Nicolae Soloviov, coordonatorul național al proiectul "Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova)" a menționat că Climathon-ul organizat este parte componenta a ciclului de accelerare a start-up-urilor din cadrul proiectului GCIP Moldova. 

AEE menționează că Climathon este o mișcare internațională care are rolul de a implica orașele și cetățenii în acțiunea climatică. Acesta pune bazele proiectelor tangibile, start-up-urilor bazate pe impact și conversații de lungă durată cu factorii de decizie în jurul planurilor și politicilor orașelor.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării