main logo
1000

Republica Moldova a înregistrat primul caz de gripă din acest an

Săptămâna trecută a fost înregistrat primul caz de gripă din acest an, dar și din ultimii doi ani. Este vorba despre un tânăr de 18 ani din orașul Soroca.

Republica Moldova a înregistrat primul caz de gripă din acest anFoto simbol

Acesta s-a adresat la medicul de familie cu o infecție respiratorie acută. Medicii i-au preluat probe pentru gripă, depistându-se virusul gripal AH3N2. Cazul nu este de import, transmite Știri.md.

Informațiile au fost relatate pentru Sănătate INFO de către Ștefan Gheorghiță, șeful Secției supravegherea și controlul gripei și infecțiilor respiratorii virale din cadrul ANSP.

Totodată, specialistul spune că săptămâna viitoare, în țară urmează să ajungă primul lot de vaccin antigripal de 50 de mii de doze.

Vom preciza că autoritățile au cumpărat 129 de mii de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece 2021-2022, pentru care a plătit 18 milioane 420 de mii 748,5 lei. 

Banii au fost alocați de către Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). Alte 50 de mii de doze urmează să ajungă în țară ca donație din partea SUA, prin intermediul UNICEF.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării