main logo
698

Republica Moldova a devenit membră a Organizației Mondiale a Turismului

Turismul moldovenesc a ajuns la o nouă etapă de dezvoltare, după ce Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) a devenit membră a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), agenție specializată pentru un turism responsabil şi sustenabil și care îndrumă sectorul global către o creştere favorabilă incluziunii.

Republica Moldova a devenit membră a Organizației Mondiale a Turismului

ANTRIM devine prima și unica asociația sectorială din Moldova, membră a UNWTO, a anunţat ieri Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„În ultimul an, USAID prin intermediul Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a Turismului a susținut consolidarea capacităților ANTRIM ca instituție lider a sectorului, pentru dezvoltarea și promovarea ofertei turistice a Republicii Moldova peste hotare. În această perioadă, ANTRIM și-a mărit rândurile și a ajuns la un număr de 100 de membri, iar Centre de Informare Turistică au fost deschise în UTA Găgăuzia, Orheiul Vechi, Țâpova, Nisporeni, Călărași și Strășeni”, indică sursa citată.

Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Ușoară și cea a Turismului, un proiect EDGE în Moldova, finanțată de USAID, a avut ca obiective afirmarea și menținerea Republicii Moldova pe harta globală ca o destinație turistică autentică, dezvoltarea infrastructurii și a produsului turistic. Iar în ultimul an prioritate a devenit consolidarea rezilienței sectorului turistic. 


Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării