main logo
638

Reprezentanții IGPF, întrevedere cu omologii români: Ce au discutat

Experții unității de analiză a riscurilor ai Poliției de Frontieră s-au întâlnit astăzi într-o ședință de lucru cu omologii români, la sediul Inspectoratului General.

Reprezentanții IGPF, întrevedere cu omologii români: Ce au discutatFoto: Border.gov.md

În cadrul întâlnirii au fost prezentate date statistice privind infracțiunile transfrontaliere înregistrate pe ambele părți ale frontierei comune în acest an, transmite Știri.md.

Interlocutorii au discutat despre factorii care influențează amenințările la securitatea frontalieră, identificând cele mai relevante tipuri de criminalitate, precum migrația ilegală, traficul de țigări și traficul de mijloace de transport.

De asemenea, s-au analizat tendințele emergente în criminalitatea transfrontalieră, incluzând modurile de operare ale persoanelor implicate în săvârșirea diferitor infracțiuni. În discuții s-au estimat evoluțiile riscurilor de securitate la frontieră pentru anul în curs, fiind menționată migrația ilegală a cetățenilor ucraineni.

Întâlnirea s-a încheiat cu semnarea unui proces-verbal de cooperare, care face referire la evoluția pozitivă a conlucrării între instituțiile de frontieră ale Republicii Moldova și României în domeniul analizei riscurilor.

Foto: Border.gov.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării