main logo
653

Reprezentanții Blue Air au prezentat planurile de dezvoltare ale Air Moldova

Reprezentanții companiei aeriene românești Blue Air și ai celei moldovenești Air Moldova au prezentat astăzi, la Chișinău, planurile noii conduceri și ale investitorilor privind dezvoltarea operatorului moldovenesc.

Reprezentanții Blue Air prezintă planurile de dezvoltare ale Air Moldova

Marius Puiu, director general al Blue Air, a declarat că noii investitori își doresc majorarea flotei Air Moldova, a numărului rutelor operate și oferirea unor servicii la standarde înalte și la prețuri accesibile. Marius Puiu a comunicat că profilul, denumirea și identitatea Air Moldova nu se vor schimba, iar datoriile acesteia vor fi achitate în termen de 3-4 luni, relatează Știri.md cu referire la moldpres.

Dzintars Pomers, directorul companiei „Civil Aviation Goup”, a precizat că noii proprietari vor trebui să înnoiască parcul de aeronave. Potrivit sursei citate, în următorii trei ani este planificată dublarea numărului de avioane, precum și a numărului de angajați. De asemenea, urmează să fie extinsă și geografia destinațiilor, inclusiv prin deschiderea de noi curse, atât spre Vest, cât și spre Est. 

Potrivit directorului general al „Air Moldova”, Iulian Scorpan, compania începe o nouă etapă de dezvoltare, iar reprezentanții acesteia își propun să ofere pasagerilor siguranță, confort și calitate a serviciilor.  

Acum o săptămână, Agenția Proprietăți Publice a anunțat că Air Moldova a fost achiziționată de către compania românească Civil Aviation Group SRL. Aceasta este fondată de un grup de investitori, cota cea mai mare fiind deținută de Blue Air. Valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 milioane de lei au fost transferate la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, pe care investitorul s-a obligat să le achite. „Blue Air” are peste 1500 de angajați și 30 de aeronave.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării