main logo
813

Reparații de milioane la Guvern cu parchet din stejar și acoperiș nou

Direcția Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului a făcut cumpărături și a contractat servicii în valoare totală de 23,2 milioane de lei, pentru lucrări de reparații interioare și exterioare, se notează în Registrul de Stat al Achizițiilor Publice.

Reparații de milioane la Guvern cu parchet din stejar și acoperiș nouReparații de milioane la Guvern cu parchet din stejar și acoperiș nou

Guvernul își propune să-și renoveze acoperișul, să-și amenajeze o sală pentru oaspeți, precum și să achiziționeze patru ascensoare, transmite Știri.md cu referire la Ziarul de Gardă.

Cel mai substanțial contract, de 5 668 800 de lei, a fost semnat la 19 octombrie 2018 cu firma „Liftmontaj” SRL , care în termen de două luni urmează să livreze și să instaleze în Casa Guvernului patru ascensoare, două cu o capacitate de 1 000 de kg și altele două cu o capacitate de 500 de kg.

Peste 5,5 milioane de lei vor fi plătite firmei „Giesena” SRL pentru „amenajarea sălii pentru oaspeți, de la etajul cinci, și a sufrageriei, de la etajul 1, cu racordarea la rețelele inginerești din vestibulul de la etajul 1”.

Cu 3,2 milioane de lei, se va face modernizarea punctelor termice pentru blocurile administrative nr. 162 din bl. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 180 din bl. Ștefan cel Mar eși Sfânt și nr. 53 din șos. Hâncești. Contractul a fost semnat la 7 noiembrie cu „Proterm Grup” SRL. Cu aceeași firmă a fost semnat un contract de 357 de mii de lei pentru achiziționarea unui sistem de irigare.

2,1 milioane de lei costă reparația acoperișului Casei Guvernului. Licitația, la care au participat, trei agenți economici, a fost câștigată de compania „Eurocity Construct” SRL, cea care în septembrie curent a semnat un contract de 2,4 milioane de lei pentru amenajarea terenului adiacent clădirii Guvernului și reparația scărilor de acces din partea Pieței Marii Adunări Naționale (PMAN), iar anul trecut a fost contactată cu 3,5 milioane de lei pentru reparația capitală a scărilor de la intrările în Casa Guvernului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării